Δεν υπάρχει Χάρτης

Date/Time
Date(s) - 18/04/2019
6:00 μμ - 7:30 μμ

Location
ΙΨΕΠΑ

Categories


Tα παιδιά, από πολύ μικρή ηλικία, βιώνουν θετικά και δυσάρεστα συναισθήματα όπως και οι ενήλικες και αντιδρούν στα συναισθήματά τους πριν ακόμη μπορέσουν να τα ονομάσουν ή να τα διαχειριστούν. Κατά τη διάρκεια της ψυχοσυναισθηματικής τους ανάπτυξης, θα βιώσουν μεταξύ άλλων και το συναίσθημα του φόβου, κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό. Όσο μεγαλώνουν θα βιώνουν διαφόρων ειδών φόβους και σε διαφορετική ένταση.
Πολλές φορές οι γονείς είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά τους να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, ενώ κάποιες άλλες στιγμές δυσκολεύονται να τα βοηθήσουν αποτελεσματικά. Το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα να ματαιώνονται τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά.
Ποια η στάση των γονέων απέναντι στο παιδί που φοβάται; Πως διαχειρίζονται οι γονείς μια δύσκολη κατάσταση; Μεταφέρουν δικούς τους φόβους με τρόπο που επηρεάζει αρνητικά το παιδί;Είναι μερικά από τα ερωτήματα που ταλαιπωρούν συχνά πολλούς γονείς.
Η διάλεξη απευθύνεται σε γονείς που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τόσο τις γνώσεις τους όσο και τις δεξιότητές τους στη διαχείριση του συναισθήματος του φόβου στην παιδική ηλικία.

Ημερομηνία: Πέμπτη 18/4/2019

Ώρα: 18:00-19:30
Χώρος: ΙΨΕΠΑ – Λεωφόρος Αθαλάσσης 117, Γραφείο 301, 2013
Στρόβολος
Είσοδος : Δωρεάν

Ομιλήτρια: Παντελίνα Σωτικοπούλου
Σχολικός Ψυχολόγος (Αρ.Μητρώου #291)

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο 70009057.