Δεν υπάρχει Χάρτης

Date/Time
Date(s) - 07/04/2017
6:00 μμ - 8:00 μμ

Location
Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής & Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ)

Categories


Ελάτε σε μια ανοικτή συζήτηση με θέμα την Κατάθλιψη με τον ψυχίατρο Δρ Γρηγόρη Γρηγορίου και τη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Γιάγκου. Θα μιλήσουμε για τα συμπτώματα, τη διάγνωση και τις επιλογές μας για θεραπεία και θα απαντήσουμε στα ερωτήματα σας για μια ασθένεια που συναντούμε καθημερινά ανάμεσα μας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ορίσει την 7η Απριλίου ως τη μέρα κορύφωσης της καμπάνιας του με τίτλο ” Κατάθλιψη: Ας μιλήσουμε”. Με αφορμή τη μέρα αυτή σας προσκαλούμε στο ΙΨΕΠΑ για μια ανοικτή συζήτηση με στόχο να δούμε την πραγματικότητα της κατάθλιψης και να καταργήσουμε τους μύθους και την προκατάληψη γύρω από αυτή.

Λίγα λόγια για την κατάθλιψη
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών ζουν με την κατάθλιψη. Η έλλειψη υποστήριξης και ο φόβος του στιγματισμού εμποδίζουν πολλούς συνανθρώπους μας να ζητήσουν βοήθεια και να ζήσουν μια υγιή και παραγωγική ζωή.
Η κατάθλιψη είναι μια κοινή ψυχική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από επίμονη θλίψη και έλλειψη ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που πριν απολάμβανε το άτομο, συνοδευόμενα από ανικανότητα να κάνει τις καθημερινές του δραστηριότητες, για 14 μέρες ή περισσότερο. Επιπλέον, τα άτομα με κατάθλιψη παρουσιάζουν απώλεια ενέργειας, αλλαγή στην όρεξη, κοιμούνται περισσότερο ή λιγότερο, άγχος, μειωμένη συγκέντρωση, αναποφασιστικότητα, ανησυχία, αίσθημα αναξιότητας, ενοχής ή απόγνωσης, και αυτοκαταστροφικές ή αυτοκτονικές σκέψεις.
Η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά είτε με ψυχοθεραπεία είτε με φαρμακοθεραπεία είτε με συνδιασμό των δυο. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία ως σύντομη και στοχευμένη θεραπεία έχει πολύ καλά αποτελέσματα με μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης ακόμα και πλήρη αντιμετώπιση τους (Wiles et al. 2013).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 70009057.