Δεν υπάρχει Χάρτης

Date/Time
Date(s) - 21/03/2019
6:00 μμ - 8:00 μμ

Location
ΙΨΕΠΑ

Categories


Σε αυτή τη συνάντηση η Αλεξία Ποταμίτου (Κλινική διαιτολόγος) και η Μαρίνα Γιάγκου (Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια) θα μιλήσουν για την παχυσαρκία και τη θεραπεία της τόσο διατροφικά όσο και ψυχοθεραπευτικά.
Η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου απαιτεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση που να συναντά τις διατροφικές και ψυχοσυναισθηματικές του ανάγκες. Θα μιλήσουμε λοιπόν για τη σημασία της διατροφής και τη ψυχοθεραπεία της παχυσαρκίας με βάση το γνωσιακό συμπεριφορικό μοντέλο.

Λίγα λόγια…
Για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η παχυσαρκία αποτελεί επιδημία η οποία επηρεάζει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Το 2016 το 39% των ανθρώπων άνω των 18 ήταν υπέρβαροι και το 13% παχύσαρκοι.Πολύ συχνά το φαγητό αποτελεί ένα μέσο ανακούφισης και εκτόνωσης αρνητικών συναισθημάτων όπως το άγχος, η λύπη, ο θυμός, ο πόνος και πιο σπάνια θετικών συναισθημάτων όπως η χαρά, η αγάπη, η ευτυχία. Όταν το φαγητό συνδέεται με συναισθηματικούς και ψυχολογικούς παράγοντες η προσπάθεια για έλεγχο και μέτρο γίνεται πιο δύσκολη. Οι δίαιτες συχνά αποτυγχάνουν, η απογοήτευση μεγαλώνει και το σώμα ταλαιπωρείται. Η σχέση με το φαγητό διαταράσσεται και αρχίζει να αποτελεί πρόβλημα για το άτομο και την υγεία του. Η σχέση αυτή μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία.

Μέρα & ώρα: Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 6μμ – 8μμ

Χώρος: ΙΨΕΠΑ – Λεωφόρος Αθαλάσσας 117, Γραφείο 301, 2013 Στρόβολος

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο 70009057. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη.