Δεν υπάρχει Χάρτης

Date/Time
Date(s) - 19/04/2019
7:00 μμ - 9:00 μμ

Location
ΙΨΕΠΑ

Categories


Σας προσκαλούμε σε μια ομιλία – συζήτηση για το άγχος και τον πανικό που θα γίνει στο πλαίσιο συνεργασίας του Ινστιτούτου Έρευνας & Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΣΘ), της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (ΕΓΣΣ) με το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής & Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ).
Η ομιλία – συζήτηση απευθύνεται σε όλους και είναι δωρεάν.

Οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από τα πράγματα, αλλά από τις απόψεις που έχουν γι’ αυτά (Επίκτητος, 1ος μ.Χ. αιώνας). Σ’ αυτήν την αρχή βασίζεται το μοντέλο της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας, σύμφωνα με το οποίο ο τρόπος που ερμηνεύουμε και νοηματοδοτούμε τις καταστάσεις επηρεάζει τον τρόπο που αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε στην καθημερινότητά μας. Η θεωρία των διαταραχών άγχους μέσα από το γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο έχει γίνει αντικείμενο εκτεταμένης κλινικής έρευνας τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, η χρήση του μοντέλου αυτού στη θεραπεία έχει επιδείξει ως τώρα αισιόδοξα υψηλούς δείκτες αποτελεσματικότητας.

Το άγχος είναι κάτι που όλοι βιώνουμε, και σε συγκεκριμένες περιστάσεις μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά καταστάσεις της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, υπό κάποιες συνθήκες μπορεί να γίνει παθολογικό και να προκαλέσει αυξημένη δυσφορία και έκπτωση στη λειτουργικότητα.

Στόχος της ομιλίας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το άγχος και την αντιμετώπισή του. Στο πρώτο μέρος θα γίνει διεξοδική αναφορά στις βασικές αρχές της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας του άγχους, το πώς αυτό πυροδοτείται, εκδηλώνεται και διατηρείται. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί η δομή του ομαδικού θεραπευτικού προγράμματος για το άγχος. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά στις επιμέρους ενότητες του προγράμματος, όπως η πληροφόρηση για τη φύση του άγχους, η εκπαίδευση σε γνωσιακές και συμπεριφοριστικές τεχνικές για την αντιμετώπισή του και η εκμάθηση δεξιοτήτων διαχείρισης αγχογόνων καταστάσεων στην καθημερινότητα.

Μέρα & Ώρα: Παρασκευή 19 Απριλίου, 7μμ-9μμ
Χώρος: ΙΨΕΠΑ – Λεωφόρος Αθαλάσσης 117, Γραφείο 301,
2013 Στρόβολος
Ομιλίτρια: Ναταλία Καρρά – Ψυχολόγος

Η συζήτηση θα γίνει εξ αποστάσεως με ζωντανή αναμετάδοση και αλληλεπίδραση με την ομιλίτρια, ειδικά για τους συμμετέχοντες.

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 70009057.