Πέντε εκπαιδευτικά διήμερα (Σαββατοκύριακα)

Θα καλύψουμε: Βασικές αρχές της ΓΣΘ – Κατάθλιψη – Άγχος – Φοβίες

Οι ώρες του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν πιστοποιηθεί από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨΘ) ως ώρες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για ψυχοθεραπευτές – σύνολο 65 ώρες.

Έναρξη: 14/1/17 – Λήξη: 9/4/17

«Ανοίγω τα μάτια και κοιτάζω το φως έξω από το παράθυρο μου … μ ενοχλεί… στη ψυχή μου επικρατεί σκοτάδι … θέλω απλά να κλείσω ξανά τα μάτια και να χαθώ στο λυγμό που στέκεται στο λαιμό μου τον τελευταίο καιρό … δεν έχω δύναμη να κάνω οτιδήποτε ούτε τα απαραίτητα…..»

«Νιώθω τους κτύπους της καρδιάς μου να ανεβαίνουν … τα πόδια μου τρέμουν και ξαφνικά ο αέρας τελειώνει … αυτό είναι θα πεθάνω … βλέπω τα κτίρια να κλείνουν προς εμένα … είμαι εδώ αλλά είναι σαν να μην είμαι … θα λιποθυμήσω…»

Όταν τα πράγματα φτάνουν σε εκείνο το σημείο που «δεν πάει άλλο» οι άνθρωποι αναζητούν άμεση ανακούφιση και αλλαγή στην κατάσταση τους. Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ) στοχεύει στο παρών πρόβλημα και μέσα από μια σειρά τεχνικών οδηγεί το θεραπευόμενο στην κατανόηση και επίλυση των θεμάτων του και τον εκπαιδεύει να γίνει ο θεραπευτής του εαυτού του.

Το σύντομο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα γίνει σε πέντε Σαββατοκύριακα μέσα από τα οποία:

  • Θα γίνει παρουσίαση των βασικών αρχών της ΓΣΘ
  • Θα συζητηθεί ο ρόλος και τα χαρακτηριστικά του ΓΣ θεραπευτή
  • Θα διδαχθούν οι τεχνικές της ΓΣ θεραπείας σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο
  • Θα συζητηθούν περιστατικά και πως εφαρμόζεται η ΓΣΘ
  • Θα δούμε εκτεταμένα τη ΓΣ θεραπεία της κατάθλιψης, της διαταραχής πανικού και των φοβιών
  • Θα εξασκηθούμε στη πρακτική εφαρμογή των τεχνικών μέσα από βιωματικές ασκήσεις

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.) και φοιτητές του χώρου που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να γνωρίσουν το ΓΣ θεραπευτικό μοντέλο και να ενισχύσουν την γκάμα των θεραπευτικών τους τεχνικών. Την εκπαίδευση μπορούν να παρακολουθήσουν επίσης επαγγελματίες που έχουν ως επίκεντρο της δουλειάς τους τον άνθρωπο.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αποτελεί μια εισαγωγή στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό μοντέλο θεραπείας και θέτει τις βάσεις για όσους ενδιαφέρονται να συνεχίσουν  για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη ψυχοθεραπεία με το  τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Χώρος: Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας, Επαγγελματικής & Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΕΠΑ)

Αρμενίας 23, Γραφεία 102, 2003 Στρόβολος

Ώρες: 9πμ – 5μμ

Πρόγραμμα:

14-15/1 Θεωρίες προσωπικότητας & Ψυχοπαθολογία – Ο ΓΣ θεραπευτής – η θεραπευτική σχέση – όρια – επαγγελματική δεοντολογία – κώδικας ηθικής – Εισαγωγή στη ΓΣΨ -Λήψη ιστορικού –Αξιολόγηση – Διατύπωση περίπτωσης – Θεραπευτικός Σχεδιασμός – Παρέμβαση

28-29/1 Συμπεριφορικές και  γνωσιακές τεχνικές

11-12/2 Κατάθλιψη και ΓΣΘ

4-5/3 Διαταραχή Πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία και ΓΣΘ

 8-9/4 Κοινωνική φοβία και ειδικές φοβίες και ΓΣΘ

Τις θεματικές ενότητες θα καλύψει η εκπαιδευτική ομάδα του ΙΨΕΠΑ (αναγνωρισμένος εκπαιδευτικός οργανισμός ψυχοθεραπείας από ΠΣΨΘ και ΣΓΣΨΚ). Το συντονισμό και εποπτεία έχει ο Δρ Αντώνης Φαρμακάς (πλήρες μέλος ΠΣΨΘ).

Κόστος συμμετοχής: €550

Θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνείστε στο 99597275 ή γράψτε μας στη διεύθυνση info@ipsepa.com